Välkommen till Mariagårdens förskola!

Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamhet och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 2 juni 2023

v.22 Eken

Nu närmar sig firandet av Sveriges nationaldag den 6:e juni som vi har uppmärksammat lite tidigare eftersom nationaldagen är en helgdag och vi är lediga då.


Vi började med att studera Sveriges och andra flaggor under våra upplevelsepromenader och gjorde kopplingar till projektet "rörelse" genom att samtala om att -flaggan rör sig. Hur kommer det sig att flaggan rör sig?   -vinden - det blåser på flaggan. Samtalen handlade även om färger och mönster på de olika flaggorna och på förskolan skapade vi sedan flaggor genom olika uttrycksformer. Genom att skapa, konstruera och berätta om sina iakttagelser övade sig barnen även på att sätta matematiska begrepp och lägesord i ett sammanhang.

                             

Barnen studerade foton på flaggor från våra upplevelsepromenader och digitala bilder, sedan målade barnen flaggor samtidigt som vi sjöng och lyssnade till Sveriges nationalsång. Vi önskar er en fin helg och nationaldag, vi ses på vernissagen(se inbjudan här nedan)


VÄLKOMNA TILL EKENS VERNISSAGE

Onsdag den 7 Juni kl 14:00-16:45

har ni möjlighet att tillsammans med era barn titta på läsårets projektarbeten kring ”Barns relation till vär(l)den.

där temat under läsåret har varit ”rörelse”

 

Barnens egna alster tillsammans med dokumentationer finns på våra väggar.

Hälsningar

Ariana, Vivi och Lena


 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar