Välkommen till Mariagårdens förskola!

Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamhet och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 2 juni 2023

Linden vecka 21 och 22

 Hej alla Linden föräldrar!

Förra veckan så fick barnen återskapa skatans bo med hjälp av pinnar som de har samlat ute på gården. De har fått samarbeta för att det ska bli ett bo och barnen tyckte det var kul. 



Efter att skatboet var byggt så tyckte barnen att det skulle bo en skata i det. Sagt och gjort så skapades det en skata som skulle kunna bo i boet. Skatan skapades med hjälp av tekniken papjemaché. Barnen fick tillsammans skapa skatan och tyckte det var en rolig aktivitet. Vi har även fortsatt att sjunga Majsans egenskrivna låt om skatan, och barnen lär sig mycket info om skatan genom den. 




Vi har även fortsatt att ha lite disco ute på gården. Barnen får välja musiken och sedan dansar de till den. De låtar som är populärast just nu är musik från Eurovision. Barnen skapar egna danser till musiken och lär sedan ut den till sina kompisar. Det blir en härlig stämning ute på gården när barnen börjar dansa. 

Den här veckan har barnen fått vara ute och måla med de färger som finns i deras närhet och på så sätt har de fått skapa sina egna bilder om hur sommaren ser ut för dem. Vi har även gjort fjärilar med hjälp av flaskfärg och ett snöre. Det blev häftiga mönster och många olika fjärilar. 

Vi vill påminna om att det kommer vara vernissage för er föräldrar den 7 juni (7/6) kl 14:00-16.45 där ni får möjlighet att komma in på avdelningen och se alla projekt som barnen har arbetet med under året. 

Vi önskar er en trevlig helg!
Klara, Majsan, Elisabeth och Jorjet




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar