Välkommen till Mariagårdens förskola!

Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamhet och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 2 juni 2023

Björken v.22

Barnen fortsätter att måla grisar till svinstian vid sin bondgård. Innan får de se på en faktafilm som är filmad på en gris nivå. Här ser vi grisar som bökar i jorden och smaskar, kliar sig, lägger sig i halmen för att sova och geggar i geggan. På filmen ser vi också att grisar kan ha olika färger.

I olika faktafilmer vi sett finns både helrosa och helsvarta grisar men även grisar som är prickiga och de som är halvt rosa och halvt svarta. När barnen sen målar sin egen gris så kan de använda sig av den nya kunskapen de fått till sig så på väggen vid svinstian finns nu grisar i olika färger och mönster. 



Barnen har arbetat med våra Blue-bot som omvandlats till små grisar med rosa öron, tryne och piprensare till knorr. Här får barnen vara med och programmera hur grisen ska gå på en egen bana som barnen varit med och skapat. De började med att lägga ut ett stort vitt papper på golvet som de sedan hjälpts åt att måla grönt och brunt.


Då den bruna färgen var slut fick barnen vara med och blanda andra färger tills det blev en färg som de tyckte den blev bra.


När färgen torkat fick barnen vara med och rita ett rutmönster på det färgade pappret som man sedan använder för att programmera blue-bot grisarna rätt. På banan lades stenar ut som hinder och i slutet av banan låg svinstian som var målet för programmeringen. 


Barnen ska programmera robotgrisarna så de går runt hindren för att slutligen nå svinstian.
Vi har 4 stycken så barnen kan ha en egen då vi arbetar i små grupper.

                              

 Till sist vill vi passa på att påminna om vårt vernissage nästa onsdag den 7/6 mellan 14:00-16:45. Vi har tänkt att ni kan passa på att gå in på avdelningen när ni hämtar era barn och titta på barnens arbeten under läsåret.
Välkomna!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar