Välkommen till Mariagårdens förskola!

Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamhet och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

onsdag 10 maj 2023

v.19 Eken

 Denna vecka har projektet rörelse fortsatt med analog programmering som förenklat betyder att barnen utför instruktioner med kroppen. Till exempel att följa en redskapsbana genom att "balansera" "hoppa" "rulla på gräset" och "turas om att ge varandra instruktioner". När barnen upplever med kroppen blir det en annan typ av lärande än bara ord då vi använder lägesord och övar samspel genom att hjälpa varandra. 


Vi gjorde även kopplingar till redskapsbanan genom att fästa pennor på Blue-Bot roboten som programmerades till att rita en bana som vi  kunde följa.


                                        Klicka på pilen nedan så kan ni se hur roboten rör sig.


Barnen ville sedan prova på att rita robotens rörelsemönster: - den åker runt, runt, runt, -framåt, -bakåt.


Vi har även firat Förskolansdag på onsdagen som egentligen infaller den 18 maj som är en helgdag. Vi hade sång och dans till "Bamsesången" och "rörelse" lekar med fallskärmen tillsammans med Björken och Linden.



Vi vill tacka vår rektor Marie för den fina Salviablomman (som är en favorit hos insekter) och insektsböckerna som passar väldigt bra att söka fakta från nu när det finns så mycket spännande att utforska i naturen. 





Trevlig helg!
önskar
Eken





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar