Välkommen till Mariagårdens förskola!

Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamhet och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 5 maj 2023

Linden vecka 18

 Hej alla Linden föräldrar!

Den här veckan så har vi på Linden dansat en del. En morgon hade vi disco i samlingsrummet där barnen fick välja låtar ifrån melodifestivalen som de tyckte om.

Vi har även introducerat en ny sång för barnen som handlar om skatan. Låten är skriven av Majsan, och beskriver hur skatan bor, vad den äter, hur många ungar den får och hur den ser ut. Tillsammans med låten så har vi även tagit fram bilder så att det ska bli lättare att hänga med i låten för barnen. 



Vi har även sett till att spendera tid utomhus. Vi har bland annat ätit mellis ute och efter läsvilan/sovvilan så har vi valt att gå ut och stanna ute tills barnen går hem. Barnen uppskattar utemiljön och tycker det är kul att cykla, gräva i sandlådan och sparka fotboll. 

Vi har kollat på hur vulkaner blir till. Barnen kollade på en matta som vi har på avdelningen och diskuterade vart olika länder i världen låg. Detta ledde till att ett barn påpekade att det finns en hel del vulkaner på Island och sedan kom frågeställningen om det fanns vulkaner i Sverige och hur vulkaner blev till. 




Det har också planterats gula ärtor och tomater på Linden. Vi hoppas att dessa planteringar kommer att bli fina plantor och som vi kan få nån grönsak av. Att plantera tillsammans med barnen skapar en förståelse för hur maten som vi får på bordet blir till och hur växtlighet fungerar


Vi önskar er en trevlig helg
Klara, Jorjet, Elisabeth och Majsan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar