Välkommen till Mariagårdens förskola!

Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamhet och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 5 maj 2023

v.18 Eken

 Den här veckan har vi utforskat hur vi kan skapa rörelse digitalt. I vårt samhälle kommer barnen i kontakt med många olika tekniska funktioner som vi kanske inte funderar så mycket över att de "programmeras". Räknar vi alla maskiner kommer vi upp i ett ganska stort antal maskiner och hushållsapparater som programmeras bara i hemmet. Programmera handlar alltså om att instruera en maskin eller dator att utföra ett visst arbete. I förskolan har vi olika digitala läromedel som hjälper oss att utforska och söka förståelse kring olika ämnen i undervisningen. Den här veckan har vi bekantat oss med " Blue- Bot" som är en robot barnen kan öva grundläggande programmering med. Då robotarna introduceras frågar vi barnen om de kan få Blue-Boten att röra sig. Barnen trycker på knapparna och undersöker funktionerna : - kolla, den rör på sig - den låter - den lyser - den kan svänga -den snurrar runt. 

                                 

På samlingen programmerade vi Blue-Bot roboten på att ta sig fram och hälsa på varje barn och barnen tyckte även att det var roligt att ge förslag på vem den skulle åka till och följde sedan med stor koncentration om programmeringen skulle lyckas. I undervisningen använde vi flera nya ord och begrepp som vänster, höger, framåt, bakåt i ett meningsfullt sammanhang.


På måndag är förskolan stängd för studiedag, vi ses på tisdag.
Vi önskar er en fin helg!
Ariana, Lena, Vivi

 Eken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar