Välkommen till Mariagårdens förskola!

Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamhet och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

fredag 16 juni 2023

v.24 Eken

 Nu närmar sig slutet på terminen. När vi ser tillbaka på tiden som gått kan vi konstatera att vi har haft mycket roligt och lärt oss massor tillsammans genom våra projekt.

Vi vill gärna dela med oss av några bilder från vår upplevelsepromenad runt strömmen, då barnen uppmärksammade vattnets rörelser: - titta vatten, -fontänen, -högt, stor. Tittar man riktigt noga på bilden kan man även se en "regnbåge" på vattenytan vilket även blir en återblick till regnbågsprojektet i början av läsåret.


Vid Tyskatorget får barnen se ännu en fontän -titta en liten fontän, -man kan bada i vattnet, -det sprutar, vi känner på vattnet och barnen säger att - det känns skönt - kallt.


På en av broarna studerade vi även hur vattnets rörelser reflekterades med solljusets hjälp på den blanka metallytan.


På förskolan återskapade vi vattnets och fontänens rörelser genom att blåsa luft genom en vattenslang och skapa vågrörelser med händerna.


Barnen utforskade även vattnets rörelse med vattenbanan och sökte kunskap inom teknik och naturvetenskap genom att prova olika sätt att ta vara på och förändra vattnets rörelser.


Lärande ska vara roligt vilket barnen verkligen har med vatten. Då barnen öser och häller med olika mått får de också en förståelse för matematiska begrepp som mängd, volym, problemlösning m.m.


Med detta blogginlägg som är det sista för terminen önskar vi er alla en skön sommar!

                                                              Ariana, Vivi, Lena

Vi vill även passa på att bjuda in till Mariagårdens midsommarfirande, inbjudan finns att läsa både här nedan och på vår ytterdörr Välkomna!         



                                                           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar