Välkommen till Mariagårdens förskola!

Här kan du få en inblick i barnens tema - och projektarbete och annat som händer på förskolan. Här hittar du även information om verksamhet och viktiga datum framöver. Du är välkommen att lägga in kommentarer.

torsdag 25 maj 2023

Björken V.21

 

På tisdagen hade vi skräpsamlardag då de äldsta barnen fick gå utanför förskolegården för att leta skräp. De yngre barnen letade skräp inne på förskolegården. Barnen hade en varsin plasthandske på sin högra hand som de skulle plocka skräpet med. Vi pedagoger sa att det de inte fick plocka var glas eller cigarettfimpar. Barnen letade flitigt och hittade bland annat plastlock till en petflaska, plast, papper, godispapper. De barnen som var med och plockade skräp  fick också ta en bild med en mask som de fick sätta framför sitt ansikte för att bli en skräpsamlarhjälte som de sedan fick ta med sig hem.

 Vi har också fortsatt med vårt projektarbete med bondgårdsdjuret gris på olika sätt.


Barnen har fått fortsätt med att göra bondgårdsdjur i lera, lyssna på sagan om De tre små grisarna,
programmerat med Blueboth, gjort olika aktiviteter, målat med mera.

Då vädret har varit soligt och varmt så har vi passat på att vara ute på gården så att barnen har fått leka med olika saker samt att vi tagit ut filtar där barnen har kunnat leka med olika plastdjur eller bara tagit lugnt på filten i värmen genom att titta i någon bok. Musik har också spelats på gården så att barnen som ville fick dansa eller bara lyssna på medans de försatte leka.

Nu när det är varmt ute så är det bra om ni vårdnadshavare smörjer in era barn på morgonen innan de kommer till förskolan så smörjer vi in dem igen under dagen vid behov.

Nu önskar vi er en riktigt Trevlig Helg och så hoppas vi att det fina vädret fortsätter även i helgen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar